הגיל השלישי
  הדור השלישי >> פלפלים ממולאים

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

 פלפלים ממולאים בסגנון של פעם

  

מתכון : פלפלים ממולאים ( בשרי )
 
תמיד אני מאושרת להכין למשפחה שלי את הפלפלים האדומים , הירוקים או הצהובים.
זה המתכון שלמדתי משרית, חברתי הטובה בעולם , במטבח אצלה באחד מימי הבילוי המשותפים שלנו. הפלפל הוא ארוחה בפני עצמה מכיוון שאני מכינה פלפלים ממש גדולים ,זוהי מנה עיקרית שיש בה אורז בשר וירק ממש תענוג. למי שרוצה ניתן לבשל את אותו מתכון בפלפלים קטנים וכך לשלב את המנה הזו כחלק מהתוספות של הארוחה
מצרכים:
6 פלפלים אדומים ענקיים ( אפשר כמובן לקנות כמות כפולה של פלפלים קטנים בכל הצבעים )
2 בצלים
שמן קנולה
4 שיני שום
1/4 קילו בשר טחון עוף
1/4 קילו בשר טחון בקר
11/2 כוס אורז לבן – אחרי שטיפה מתחת לברז בתוך מסננת
כמון
מלח פלפל
1 קופסא של רסק עגבנות גדול
אבקת מרק עוף- 3 כפות גדושות
 
אופן הכנה:
1.      לטגן בצל ולהוסיף לו את הבשר , מעל לטבל בהרבה כמון , מלח ופלפל ולהוסיף את שיני השום  (לא לטגן בהתחלה בכדי שלא ישרפו)." לסגור את הבשר" כך שלא יהיה אדום אך לא ממש מבושל -להוסיף אורז פנימה ולערבב יחד- אני נוהגת לטגן כ- 3-4 דקות לא יותר......
2.      לנקות את הפלפלים בפנים ולחתוך את החלק העליון ולהוציא את העלה מלמעלה
להכניס לסיר עמוק רסק עגבניות גדול + 3 כפות אבקת מרק עוף ולערבב במים רותחים עד
            1/4 מגובה הסיר .
3.      להעמיד את הפלפלים בתוך הסיר כאשר בתוכם התערובת של הבשר והאורז לשפוך קצת
            רוטב פנימה .
4.      להביא לרתיחה להקטין את האש , לסגור את המכסה ולשאיר את הסיר כ 40 דקות על אש
            בינונית..
 
כאשר האורז מוכן בתוך הפלפלים סימן שהתבשיל מוכן ומזומן להיות מעדן בשולחן האוכל.


 

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי