הגיל השלישי
  הדור השלישי >> מאכלי סבתא

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

 מאכלי סבתא

רצינו לשתף אתכם במקצת ממאכלי הסבתות שאספנו.

 

נשמח לשמוע מכם על מתכונים שלכם ולהוסיף אותם לרשימה.

לחצו על הקישור.

  

עוף ממולא ברוטב רימון                                                                                               כסבתא לנכדים אני אוהבת מאוד בראש השנה לארח את משפחתי. חיפשתי מתכון חגיגי לראש השנה ולאחר ששמעתי על סגולות הרימון לא יכולתי שלא לשתף אותו בחגיגה אז בישלתי לי שני מתכונים שאני אוהבת ונוצר מתכון שלישי מ ה מ ם !!!

שעועית ירוקה עם רימונים                                                                                              סבתא שלי באה מתורכיה והמטבח התורכי הוא ממש כלבבי, המון מאכלי ירקות. אחד התבשילים שאני מאוד אוהבת הוא שעועית ירוקה . כדי להתאים אותו לראש השנה שיכללתי את המתכון והוספתי לו רימונים התוצאה מקסימה.

לנה עבדה עם בחור דתי מקסים שנים רבות היו לו כעשרה ילדים ואצלו בבית בישלו בעיקר מאכלים שהכנתם מהירה ומספיקה למשפחה גדולה. לנה קיבלה את המתכונים בשמחה התאימה את הכמויות והרי לכם התוצאה ...

מרק עוף של סבתא הדסה                                                                                             סבתא הדסה הייתה בשלנית של מיטב המאכלים הפולניים, מרק העוף היה הכוכב שבחבורה. עד היום באזכרה אנחנו מכינים את המרק של סבתא הדסה עם הקניידלך , כשאוכלים את המרק נזכרים בחיוך ובפינוק שסבתא הדסה הייתה נותנת ומתמכרים...

הנכד שלי אלרגי לחלב אז מצאתי פשטידה שהוא מאוד אוהב ויכול לאכול ומסתבר שכולם במשפחה אוהבים את הפשטידה הזו. אני נוהגת להכין אותה כאשר בא לי משהו כתחליף לבשר , ובשילוב עם סלט זוהי ארוחה שלמה לכל המשפחה. את הפשטידה הנ"ל אני מכינה שנים רבות עוד בהיותי אם צעירה עם ילדים קטנים .
עוד בהיותי ילדה קטנה אני זוכרת כיצד סבתא רבה שלי הייתה מכינה לכל המשפחה את מרק הסלרי המפורסם שלה. היום אני מכינה אותו למשפחה שלי .
תמיד אני מאושרת להכין למשפחה שלי את הפלפלים האדומים , הירוקים או הצהובים.
זה המתכון שלמדתי משרית, חברתי הטובה בעולם , במטבח אצלה באחד מימי הבילוי המשותפים
שאין לי שום דבר בבית ואני חייבת להכין משהו טעים ומהיר אני מכינה את המרק המפורסם של סבא שלי. סבא אהב להכין אותו לסבתא ואני זוכרת את התמונה שלהם יושבים בצוותא לידי השולחן הקטן במטבח.
רחל חברה שלי כבר שנים רבות, את קציצות הירק שלה אנחנו מאוד אוהבים. רחל מכינה את המנה העיקרית הזו בתוספת פירה לבקשתם של ילדיה ונכדיה בימי שישי כשהם מתכנסים יחד לארוחה חגיגית.
בשלב מסוים החלטתי שאני חייבת להכנסי ירק לתפריט של נכדיי, נמאס לי מהאוכל המוכן שהם אוכלים . חשבתי שבטטה בגלל שהיא מתוקה תהייה התחלה טובה לשינוי התפריט שלהם. ואכן הבטטה הוכחה כירק מצויין להתחיל איתו והפשטידה הזו הייתה להצלחה מסחררת .אם כי אני מוכרחה לציין שאת האוכל המוכן לא הצלחתי להוציא לגמרי מהתפריט.
כשהנכד הבכור שלי חוזר מהצבא יש לו מעט דרישות מהמשפחה ,בעיקר הוא מעדיף לישון ולפגוש את החברה שלו . אולם על המתכון שלי הוא לעולם לא מוותר. חורף קיץ סתו ואביב תמיד הוא מבקש את הפשטידה שלי . "זה” , הוא טוען ,”נותן לי את ההרגשה של בית", ואני כמובן מכינה לו כל שבועיים קבוע את המנה שלו.
כשהמשפחה מגיעה אלינו ללא התרעה, יש לי בבית תמיד את המצרכים לפשטידת הפטריות. היא גם מהירה וגם טעימה וכך תמיד בבית יש ארוחה להגשה

 

 

 

 


 


הוסף תגובה






שתף / מועדפים
הדפס כתבה שלח לחבר הוסף תגובה המלצה אישית






עוד באתר




כשאני מפסלת אני...


לכתבה המלאה

<p>הסקרן לעולם לא ישתעמם</p>


לכתבה המלאה

מוזיאונים


לכתבה המלאה


 << >>  




כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי