הגיל השלישי
  הדור השלישי >> מרק עוף של סבתא הדסה

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

 מרק עוף של סבתא הדסה

 

סבתא הדסה הייתה בשלנית של מיטב המאכלים הפולניים, מרק העוף היה הכוכב שבחבורה. עד היום באזכרה אנחנו מכינים את המרק של סבתא הדסה עם הקניידלך , כשאוכלים את המרק נזכרים בחיוך ובפינוק שסבתא הדסה הייתה נותנת ומתמכרים...

 מצרכים:

 1 עוף מחולק ונקי
8
כוסות מים
2
בצלים גדולים
4
גזרים
3
קישואים
(
כגיוון אפשר להחליף את הקישואים בדלעת או דלורית עד 250 גרם)
4
גבעולי סלרי עלים
1
שורש פטרוזיליה
1
שורש סלרי
מלח
פלפל
1
חבילת פטרוזיליה
1
חבילת שמיר

 אופן ההכנה:

 1. קולפים את הירקות. חותכים את הבצל לרבעים גדולים. את הגזרים, הדלעת והקישואים

    אפשר להשאיר שלמים.

2. מכניסים את העוף לסיר ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, ומסירים את כל הקצף

   שהצטבר למעלה. מוסיפים את יתר החומרים, מלבד הפטרוזיליה והשמיר, ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את האש, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה וחצי.

עם סיום הבישול מכניסים את הפטרוזיליה עם השמיר לסיר ומכסים. זה נותן למרק את הטעם המיוחד של סבתא הדסה.

 מכבים את האש, מקררים מעט, ומפרידים בין הנוזל לעוף ולירקות. מסננים היטב. שומרים במקרר בנפרד.
אפשר להגיש עם קניידלך או איטריות או כמו שאוהבים אצלנו עם שניהם ביחד + שקדי מרק.

 


 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי