הגיל השלישי
  הדור השלישי >> עוף ממולא באורז ברוטב

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

 עוף ממולא באורז ברוטב רימונים

 

 

כסבתא לנכדים אני אוהבת מאוד בראש השנה לארח את משפחתי. חיפשתי מתכון חגיגי לראש השנה ולאחר ששמעתי על סגולות הרימון לא יכולתי שלא לשתף אותו בחגיגה אז בישלתי לי שני מתכונים שאני אוהבת ונוצר מתכון שלישי מ ה מ ם !!!

 

מצרכים:

 

מעט שמן זית

1 כוס אורז.

¾ כוס מים

מלח

חופן רימונים

 

1 עוף שלם

4 רימונים – 3 סחוטים למיץ , 1 כגרגרים.

1 לימון סחוט למיץ

½ כוס יין לבן יבש

1 בצל קצוץ גס.

2 עלי מרווה

שמן זית

מלח פלפל

 

אופן ההכנה:

 

1. מורחים את העוף מבחוץ ומבפנים בשמן זית. מפלפלים וממליחים קלות.

2. מכינים את האורז: מטגנים את האורז תוך ערבוב בשמן הזית כ- 4 דקות, מוסיפים את

המים והמלח, מכסים מנמיכים את האש וממתינים עד שכל הנוזלים ייספגו.

 

האורז מעט קשה לאחר ספיגת המים , את המשך ההתרככות יעשה בתוך העוף.

 

3. מכניסים את האורז לתוך העוף וקושרים את העוף לתלייה. (לא חובה לקשור בד"כ האורז

לא גולש.

 

4. נוטלים סיר ברזל בינוני וכבד מהסוג שיכול להיכנס לתנור. שמים בו שלוש כפות שמן זית

ומשחימים את העוף מכל צדדיו.

5. מוסיפים בצל, ומרווה. יוצקים את היין ומשפשפים את תחתית הסיר בכף עץ, למיצוי

הטעמים.

6. מכסים את הסיר (אם אין מכסה, אז עם נייר כסף) ומכניסים לתנור חם (180 מעלות)

למשך כחצי שעה, ומדי פעם יוצקים על העוף ממיצי הבישול והופכים אותו בסיר.

7. לאחר מחצית השעה של צלייה יוצקים על העוף ומסביבו את מיץ הרימונים וממשיכים

בצלייה ללא מכסה עוד 3/4 שעה נוספת. מדי פעם הופכים ויוצקים ממיצי הצלייה על

העוף.

8. בתום שעה של צלייה מוציאים את העוף.

9. מוסיפים לרוטב שבסיר את מיץ הלימון ומחממים על אש בינונית לצמצום הרוטב. כדאי

תוך כדי לשפשף את קרקעית הסיר למיצוי הטעמים.

 

מחלקים את העוף ומניחים בצלחת הגשה, יוצקים את הרוטב על העוף והאורז ומפזרים גרגרי רימון.

 

בתיאבון


 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי