הגיל השלישי
  הדור השלישי >> פשטידת בשר ותפוחי אדמה

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

פשטידת בשר ותפוחי אדמה של רחל

למרות אהבתי לחצילים לא הצלחתי להוריש לילדיי אהבה זו. אז "זרמתי" כמו שאומרים נכדיי והמרתי את החצילים בתפוחי אדמה וכך נולדה פשטידת הבשר ותפוחי אדמה שגם ילדיי וגם נכדים "מתים עליה" (גם זה ציטוט של הנכדים).

מרכיבים:

1.25 ק"ג תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות של 0.5 ס"מ

0.5 ק"ג בשר טחון

כוס יין אדום

קופסא של עגניות מקולפות

בצל אחד קצוץ

2 שיני שום קצוצות

שמן זית

אופן ההכנה: בסיר שופכים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שיעשה שקוף. מוסיפים את השום והבשר וממשיכים בטיגון עד שהבשר מחליף צבע. מוסיפים את היין וממשיכים בבישול עד שהיין מתאדה.

מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל מערבבים עד שהרוטב נעשה סמיך.

בתבנית אפיה משומנת מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת צפופה מוסיפים את הרוטב. על הרוטב מסדרים עוד שכבה של תפוחי אדמה, מוסיפים מלח ופלפל ומזליפים שמן זית.

מכסים את התבנית בנייר אלומניום ומכניסים למשך חצי שעה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לחצי שעה. מסירים את מכסה האלומניום ואופים כחצי שעה נוספת עד ששכבת תפוחי האדמה העליונה משחימה.

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי