הגיל השלישי
  הדור השלישי >> החומוס של ניר

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

החומוס של ניר 

 

מה כבר לא נאמר על חומוס, חומוסיות ומתכונים להכנתו בבית? ועדיין רובינו אוכלים בבית חומוס תעשייתי בטעם משחתי ומלאכותי. מי שמוכן לנסות להכין חומוס בבית לא יתאכזב ומן הסתם יתקשה בהמשך לחזור לחומוס מהקופסא.
ועכשיו, לעבודה:

רכיבים:
1/3 ק"ג גרגרי חומוס (רצוי קטנים) מכל מקור שהוא
כ- 1/4 ק"ג טחינה גולמית (לא משנה איזה)
שקית סודה לשתיה (לצורך הוספה למי הבישול לקיצור התהליך)
כפית גדושה מלח
חצי לימון סחוט

אופן הכנה :
לנוחות, מומלץ להכין מנת גרגירים מ- 1 ק"ג חומוס ובתום הבישול לחלק ל- 3 מנות ולהקפיא.

משרים את החומוס ללילה בסיר עם כמות מספקת של מים (הגרגירים מכפילים את נפחם במהלך ההשריה)
שוטפים את הגרגרים.
מרתיחים סיר מים ומכניסים את הסודה לשתייה והגרגירים למים הרותחים.
ממתינים לרתיחה נוספת של המים, מנמיכים האש ומשאירים במצב רתיחה רגוע כשעה וחצי.
במהלך הבישול ייבצר קצף לבן אותו יש להסיר בזהירות.
במידה ומפלס המים יורד מתחת לפני הגרגירים יש להוסיף מים רותחים עד לכיסוי מלא.

לאחר כשעה וחצי יש לבחון את מוכנות החומוס. הוא צריך להיות רך מספיק בכדי להדבק למשטח אנכי בזריקה חופשית. במידה והמבחן נכשל יש להמשיך ולבשל.
בגמר הבישול מחלקים את החומוס לשלוש מנות שוות. שתי מנות יוקפאו ואחת תשמש להכנת החומוס. בעת החלוקה ניתן לסלק קליפות שצפות על פני נוזל הבישול וניתן לאסוף יחד עם הגרגירים חלק מנוזל הבישול.

מומלץ לתת לגרגירים להתקרר כשעה לפני המשך התהליך (הם עדיין יהיו חמים)
את הגרגירים החמימים מכניסים למערבל מזון עם סכין חדה וטוחנים אותם למשחה. (אין להוסיף מים בשלב זה)
אחר כך מוסיפים את הטחינה עם מיץ הלימון וכפית המלח וממשיכים לערבל. במידה וחסרים נוזלים יש להוסיף מים (לאט לאט שהחומוס לא יהפוך למימי!!)

עכשיו זמן הטעימות. זה הזמן לערוך שיפורים במידת הצורך (תוספת לימון, טחינה, מלח, מים). יש לערבל שוב לאחר כל תוספת. החומוס מוכן!

אך לפני שנתחיל בסעודה חשוב להשקיע בהגשה. את החומוס כדאי להכניס לצלחת עמוקה בתנועה סיבובית כמו המקצוענים. לתוך הגומה יש לצקת שמן זית ו/או כל תוספת אחרת (ביצה, בשר, מטבל חריף, פטריות, טחינה וכו') גם פפריקה אדומה לא תזיק.
בתאבון

נ.ב.
החומוס הביתי משנה טעמו מפעם לפעם וזה רק הופך אותו ליותר מעניין, אחרי כמה ניסיונות כל אחד ממציא את החומוס שלו, וזה כל העניין!
את המנות שהוקפאו ניתן להכין באותו האופן לאחר שהופשרו.
 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי