הגיל השלישי
  הדור השלישי >> פאי לימון

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

פאי לימון

לפי המתכון אתם מבינים איזו סבתא צעירה יש לי.
 

מצרכים
בצק לפאי: (כמות הבצק מספיקה ל-2 עוגות)
1/4 כוס מים
3/4 1 כוסות קמח
150 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות.

להכנת המלית:
1/4 1 כוסות מים
1/4 כוס מיץ לימון
1 כוס סוכר
מעט מלח.
1/4 כוס מים קרים
1/4 כוס קורנפלור
3 חלמונים
50 גר' מרגרינה
1 כף קליפת לימון.

לשכבה עליונה:
3 חלבונים
1/3 כוס סוכר

אופן הכנה:
1. לערבב בקערה את הקמח והמים ולהתחיל ללוש.
2. להוסיף את קוביות המרגרינה ולהמשיך בתנועות לישה עד שמתקבל בצק רך וחלק. אם הבצק נדבק לידיים ניתן להוסיף מעט קמח.
3. לרדד עלה דק מאוד מהבצק בקוטר הגדול ב-10 ס"מ מקוטר התבנית. להניח את הבצק בתבנית פאי בינונית (24 ס"מ)
4. לדקור את הבצק בתבנית ובדפנות .
5. לאפות בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שהבצק יהיה שחום בהיר. להוציא מהתנור ולהקטין את החום בתנור.
6. להכנת המלית יש להכניס לסיר את המים מיץ הלימון הסוכר ומעט מלח ולהרתיח.
7. בקערה יש לערבב את המים הקרים, הקורנפלור והחלמונים לעיסה חלקה.
8. להוסיף בהדרגה למלית שבסיר בזרם דק תוך בחישה עד שמתקבלת רפרפת סמיכה שקופה ומבריקה, להסיר מהאש.
9. להוסיף 50 גרם מרגרינה לרפרפת החמה ולהמיס.להוסף גם את הקליפת הלימון ולבחוש.
10. לצקת את רפרפת הלימון על הבצק האפוי.
11. לסיום להקציף את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף חזק. למרוח על העוגה
12. לאפות בחום בינוני כ-15 דקות עד שהקצף מזהיב.

 

 

 

 


 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי