הגיל השלישי
  הדור השלישי >> החלה של ניר

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

החלה של ניר

אין כמו הכנת חלה לשבת. מעבר לתענוג שבהכנתה ואכילתה הרי שגם הבית מתמלא בריח האפייה שמסמל יותר מכל את בואה. ההצלחה מובטחת! לא יישאר פירור.

חלה לשבת - הדור השלישירכיבים:
1 ק"ג קמח לבן
1 קובית שמרים
1.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן קנולה
1 ביצה
1 כף מלח
3/4 כוס סוכר

אופן הכנה מומלץ:
1. יוצקים 1/4 כוס מים פושרים לתוך קערית ואת קובית השמרים מפוררים לתוכה.
2. בינתיים, מכניסים לקערת המיקסר את הקמח.
3. עכשיו מערבבים עם כפית את השמרים בתוך הקערית עם המים עד לקבלת תמיסה סמיכה ואחידה ושופכים לקערת המיקסר. מפעילים ומתחילים לערבל במהירות נמוכה.
4. שוברים ביצה, מערבבים עם המלח ומוסיפים לקערה.
5. מוסיפים את השמן והסוכר.
6. מוסיפים מים בהדרגה (לא לשכוח שחלק מכמות המים כבר נלקחה לשמרים). חשוב לא להוסיף כמות עודפת של מים כי קשה אחר כך לתקן.
7. ממשיכים לערבל עד שהבצק נפרד מדופן הקערה ומסתובב סביב הקרס (זמן הערבוב כ-10 דקות)
8. כשהבצק מוכן מורידים אותו מהקרס ומשאירים בקערה. הוא צריך להיות קצת דביק.
9. מורחים שכבה דקה של שמן על פני הבצק (עדיף להשתמש בתרסיס שמן קנולה) למניעת התייבשות פני הבצק ומשאירים להתפחה למשך שעה עד שעתיים. נפח הבצק כמעט יוכפל.
10. לפני שמוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו יש לקבל החלטה לגבי צורתה וגדלה של החלה וכן האם אנו מעוניינים ביותר מחלה אחת:
חלת צמה מ- 3 או 5 חלקים
חלת צמה בשתי קומות (ז"א שתי חלות של 3 חלקים, הגדולה למטה ומעליה מניחים את הקטנה)
חלה עגולה או חלה בגוש אחד
11. עכשיו מוציאים הבצק למשטח יבש (אם הבצק דביק מידי יש לפזר שכבה דקה של קמח על גבי המשטח) ומחלקים אותו לחלקים בהתאם לסוג החלה
12. את גלילי הבצק יוצרים/מגלגלים בידיים תוך הקפדה על עובי ואורך אחידים. איכות הגלילים תקבע במידה רבה את יופייה ושלמותה של החלה, כך שיש להקפיד על ביצוע הגלילים וללא פשרות. גליל לא אחיד שנוטה להקרע יש ללוש ולגלגל מחדש.
13. מגלילי הבצק קולעים צמות כאשר את הקצוות (שאינם יפים) חותכים ומסירים. את מקום החיתוך מקפלים קלפי המשטח בכדי שלא יראו.
14. את הצמות מעבירים לתבנית משומנת קלות ומרססים בשכבת שמן קנולה למניעת התייבשות פני הבצק.
15. עכשיו יש לתת לחלות לתפוח שוב כשעה, עד להכפלת הנפח.
16. לפני הכנסתן לתנור יש למרוח החלות עם ביצה מהולה בקצת מים ולפזר סומסום ו/או פרג
17. את החלות יש להכניס לתנור כשהוא כבר חם ב 180 מעלות. משך האפייה 35 דקות.
18. בחלוף הזמן יש להוציא התבנית ולכסות מייד במגבת למשך כ- 10 דקות (בכדי שהחלה תהיה רכה).

עכשיו שריח המאפייה כבש את הבית אפשר להניח על שולחן האוכל ולהמתין לתחילת הסעודה.
בתאבון

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי