הגיל השלישי
  הדור השלישי >> מרק גולש ( מאכל הונגרי)

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

 

מרק גולש קלאסי מהונגריה

למשפחה של כ4 - 5 נפשות אני מכינה בחורף את מרק הגולש המיוחד שלי , כן כן זה בא מהבית אמא עוד בישלה אותו כשהיינו קטנים וזה תמיד מזכיר לי את הבית ואת הילדות .

1 שן שום

2-3 בצלים קצוצים גס

4 כפות שמן

250 גרם בשר לגולש ( אפשר חזה עוף ואפשר בקר )

2 גזרים קצוצים

פפריקה מתוקה וחריפה - 1 כף שטוחה מכל אחד1 סלרי

4 תפווחי אדמה אחרי קילוף קצוצים דק

תערובת : של 50 גרם קמח עם ביצה ומעט מים

אופן ההכנה: 

לטגן את הבצל בשמן, להוסיףאת שן השום והבשר אחרי מספר שניות להוסיף את הגזר הסלרי ולטבל בפפריקה ,מלח ופלפל , שופכים את המים (שני ליטר )מערבבים ומחכים עד שירתח , מנמיכים את האש ומבשלים לפחות שעתיים .( ניתן להוסיף את הרוטב המוכן של קנור לגולש אחרי ההרתחה - הוא נפלא )

מוסיפים בסוף את תפוחי  וכעבור כ15 דקות  בודקים שתפוחי האדמה רכים ומוסיפים את תערובת הביצה והקמח .

 

טועמים מוסיפים טיפה מלח במידה וצריך ומגישים .

בצד לא לשכוח להגיש את החלה של ניר

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי