הגיל השלישי
  הדור השלישי >> דגים חריפים של רוני

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

דגים חריפים של רוני

 את רוני פגשתי בארוחת ערב אצל חברה טובה מיכל ומיד התאהבתי גם ברוני  וגם במתכון שלה והנה הוא לפניכם :
 
 
סוג הדג- פילה מושט / פילה מוסר / טונה (בארוחת ערב אכלנו פילה מושט)
ממולץ להשרות אותו מלילה קודם במים עם מלח גס ומעט לימון .
 
 
שמים סיר גדול של דגים (נמוך...) על השיש ובתוכו את המרכיבים הבאים:
מעט שמן קנולה
לחלוט 7-8 עגבניות בשלות ולחתוך לריבועים
2 פרוסות לימון
2 תפו"א חתוכים לפלחים
פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
ראש של שום - לקלף ולשים את כל שיני השום
2 כפות פפריקה חריפה ומתוקה
לערבב הכל יחד ולהוסיף קורט מלח, מרק עוף (פרווה), פלפל שחור, כמון,רבע כוס מים.
 
מניחים על אש גבוהה למשך 12 דקות כשהסיר סגור
לנער את הסיר מצד לצד כל כמה דקות עד שכל המים מתאדים והרוטב הופך סמיך.
 
לשטוף את הדג היטב ולטבול אותו בבלילה של חצי כוס שמן, פפריקה, פלפל שחור וכמון.
ולסדר את הדג בסיר עם הרוטב .
על אש גבוהה 10 דקות כשמכסה הסיר סגור , לפזר חבילת כוסברה קצוצה מעל הדגים לאחר מכן להנמיך את האש ל- 10 דקות נוספות
ולפתוח את הסיר.
 
מומלץ להגיש עם חלה טריה וחמה.
 
באהבה ובתיאבון!
 
רוני
 
 
 
 

 

הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי