הגיל השלישי
  הדור השלישי >> עוגת פרג

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

עוגת פרג ושוקולד

 

אצלנו בבית בפורים היו מכינים נוסף לאוזני ההמן  גם עוגת פרג, הילדים פחות אהבו אותה אבל הגדולים ממש לא ויתרו. אז הנה המתכון המשפחתי שלנו.

 

מצרכים:

4 ביצים

3/4 כוס שמן

כוס  מיץ תפוזים סחוט

כוס ורבע סוכר

 חצי כוס פרג טחון

2 כפות ממרח שוקולד כשלהו

סירופ מחצי כוס מים ושתי כפות סוכר.

הכנה:

בקערה אחת מערבבים את הביצים השמן החלב או התפוזים.

בקערה שניה מערבבים את הקמח, הפרג והסוכר.

מוסיפים את תוכן הקערה האחת לשניה בהדרגה עד שחומרים הרטובים והיבשים מתמזגים לבלילה אחת.

מוציאים כוס מהבלילה להוסיף לה את ממרח השוקולד ומערבבים היטב.

מעבירים את הבלילה מהקערה לתבנית ומעליה יוצקים את הבלילה המעורבבת בשוקולד. מערבבים מעט את שתי העיסות (כמו בעוגת שיש).

מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות - כשעה.

כשמוציאים מהתנור מזליפים על העוגה את הסירופ.

אפשר להגיש עם עיגול גלידה וניל מעוטר בסירופ שוקולד.

ללקק את האצבעות כמה שזה טעים.


 

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי