הגיל השלישי
  הדור השלישי >> מרק בטטה

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 
מרק ליום חורף קיצי

מרק בטטה של ניר

מרק הבטטה של ניר

מרק האבן הוא סיפור עממי ידוע המתאר אין נווד רעב מצליח בעזרת מארחיו להכין מרק עשיר וטעים מאבן שהכנסה לסיר עם מים רותחים...
סיפור זה מאפיין בעיני את תבשיל המרק שניתן להכינו מכל שארית מזון שיש בבית. אין צורך להוסיף אבן.. אבל ירקות ותבלינים יעשו את העבודה.

מרק הבטטה או המרק הכתום הוא אחד המרקים העשירים והטעימים שאני מכיר והוא בתוספת חלה יכול להוות סעודה שלמה ומלאה.

רכיבים:

  • בטטות
  • תפוחי אדמה
  • גזרים
  • דלעת
  • בצל
  • שום
  • אבקת מרק
  • מלח
  • פלפל
  • צרור ירוק של עלי דפנה ופטרוזיליה
  • שמנת מתוקה

כמויות: ובכן, זה לא כל כך חשוב. תלוי בגודל סיר הבישול. אני אוהב להכין את המרק בסיר הגדול ביותר שיש בבית. למי שממש חשוב אני ממליץ על 3-4 בטטות, 2-3 תפוחי אדמה, 3-4 גזרים, 1 חתיכית דלעת, 1-2 בצלים, 2-4 שיני שום, 1-2 כפות אבקת מרק, 1-2 כפיות מלח.

אופן הכנה:

לתוך סיר גדול וכבד יוצקים שמן זית בכמות מספקת לטיגון הבצל ומטגנים.
כשהבצל מזהיב והופך לשקוף מוסיפים את השום החתוך דק.
בזמן טיגון הבצל קולפים את קליפת כל הירקות וחותכים (מומלץ להיעזר במערבל מזון לחיתוך)
מוסיפים את כל הירקות לסיר מעל הבצל והשום וממלאים אותו מים עד לכיסוי הירקות (ולא מעבר לכך)
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומרתיחים את המים.
לאחר רתיחה מקטינים האש, מניחים את הצרור הירוק ומחסים. (לא בוחשים)
לאחר שטעמו של הצרור נספג במרק מוציאים אותו וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.
משך הבישול הכולל הוא כחצי שעה. לאחריו יש להוציא הירקות עם הנוזלים ולטחון במערבל המזון לקבלת מרקם קטיפתי.

מחזירים לסיר ומוסיפים את השמנת תוך כדי חימום נוסף (לא להגזים בכמות השמנת, להוסיף לאט ולבחוש)


בתאבון

 

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי