הגיל השלישי
  הדור השלישי >> לזניה

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

לזניה

לזניה, למרות הדימוי שיצא לה, היא קלה להכנה ואהובה על כולם. עם סלט ליד נפלאה לארוחה משביעה ומזינה. לארוחה עם חברים, אם תרצו להרשים, הגישו עם קנקן של רוטב באשמל בצד. בתאבון

חומרים
בצל לבן גדול
500 גר’ בשר בקר / הודו טחון
5 שיני שום - או אפילו יותר 
פחית גדולה עגבניות מרוסקות
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
חבילה של עלי לזניה
300 גר’ גבינה צהובה או מוצרלה
חופן סוכר
תבלינים: צ’ילי, מלח, פלפל, אורגנו, פפריקה מתוקה, אבקת שום

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית (3 כפות) בסיר.
כשהבצלים מטוגנים טוב מוסיפים את השום ומערבבים חצי דקה.
מוסיפים 500 גר’ בשר טחון ומטגנים עד שהבשר אפור לגמרי (חשוב להפריד  בטיגון שיהיה כמו פירורים)

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות
מוסיפים מים ומדללים את הרוטב
מוסיפים תבלינים
סוגרים את המכסה ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.

לתבנית מוזגים מצקת או שתיים של הרוטב מעל מסדרים שכבה של עלי לזניה. מעל מוזגים כמות נדיבה של הרוטב מוסיפים את פרורי הגבינה ומכסים בעלי הלזניה. חוזרים שוב על הפעולה כך שנוצרות 3 שכבות של עלי לזניה ובינהם הרוטב. בסוף שופכים את שארית הרוטב

כסו את התבנית בנייר כסף ואפו במשך 50 דקות בתנור שחומם ל 180 מעלות. 10 דקות לפני הסוף הסירו את נייר הכסף ופזרו את הגבינה. מומלץ לקרר יום ולפני ההגשה לחמם שוב בתנור.

רוטב בשאמל
חומרים לליטר רוטב:
1 ליטר חלב
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
חצי כפית מלח
פלפל גרוס רצוי
אגוז מוסקט

אופן ההכנה
ממיסים את החמאה מוסיפים את הקמח ובוחשים כל הזמן שלא יווצרו גושים. מוסיפים את החלב עד לרתיחה.
אפשר לשפוך על השכבה העליונה של הלזניה או כפי שאמרנו להגיש בצד.

 

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי