הגיל השלישי
  הדור השלישי >> חמין של דנה

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

חמין של דנה

אין כמו חמין לשבתות גשומות הוא פשוט להכנה וגורם לעונג שבת אמיתי.  

מרכיבים:
3 בצלים גדולים
5 תפוחי אדמה גדולים מקולפים
6-7 שזיפים שחורים
400 גרם בשר בקר
שמן קנולה
2 כפות אבקת מרק עוף
3 כפות דבש
רוטב ווסטר ( במידה ויש )
חצי חבילת גריסים
פפריקה אדומה
מלח , פלפל
חצי חבילת שעועית לבנה- להשרות במים לפחות 6 שעות או לילה שלם
חבילת קישקה


אופן ההכנה:
לחתוך את הבצלים ולטגן בדבש כמה דקות בזהירות שלא יישרף ולהוסיף את השמן, הבשר לטגן משני הצדדים כדקה שתיים ולהוציא החוצה.

להכניס לפי הסדר
את תפוחי האדמה הגדולים והשעועית הלבנה לאחר שהוצאנו את המים מההשריה שלהם. מעל הבצל שנשאר בסיר ולתבל בהמון פפריקה אדומה ( זה לצבע אין טעם). להוסיף את הבשר לאמצע הסיר ומצדדיו את ההגריסים לתבל באבקת המרק , מלח פלפל ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש להוסיף את השזיפים השחורים
להכניס לתנור באש נמוכה ללילה.

 

טיפ – אני ממליצה להוציא את הקישקה לתבנית לשפוך עליו מים רותחים וככה הוא מתעבה להכניס אותו לשקית קוקי ולהוסיף אותו מעל הסיר בתנור רק שעה לפני ההגשה – זה מספיק לו .

למי שאינו שומר שבת אני ממליצה להכניס את התבשיל לתנור בסביבות השעה 23:00 בלילה והוא מוכן יום למחרת בשעה 12:00 
 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי