הגיל השלישי
  הדור השלישי >> עוף עם שומר ואפונה ירוקה

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

עוף עם שומר ואפונה ירוקה

אתם זוכרים את הימים שהסבתות היו יושבות עם מגבת על הבירכיים ושתי קערות לפניהן באחת  שעועית או אפונה ובשניה היו שמים את הירק לאחר הניקוי. זאת התמונה שמעלה בי המתכון הבא.

 

מצרכים:

כ-6  שוקיים  עוף.

תבלינים - מלח, פלפל, כמון, כורכום ופפריקה.

מעט שמן זית

2 כוסות אפונה סנפרוסט. (רצוי לערבב אפונה עדינה עם רגילה)

2 ראשי שומר חתוכים לרבעים לאורך.

כוס וחצי מים.

מעט שמן

בצל פרוס.

אופן ההכנה:

 כדאי להכין את המתכון  בסיר רחב ונמוך.

מטגנים את הבצל בשמן

במקביל מערבבים את התבלינים עם מעט שמן הית ומורחים את השוקיים.

כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את השוקיים המתובלנים ונותנים לעוף להצלות כרבע שעה כשהופכים מפעם לפעם.

מוסיפים את האפונה, השומר והמים  מכסים ומבשלים כחצי שעה.

בינתיים מחממים תנור ל - 180 מעלות.

מעבירים את סיר העוף לתנור להמשך הבישול (אפשר להוריד את המכסה) ונותנים לו להשחים עוד חצי שעה. צריך להזהר לא לייבש מדי את האפונה, אפשר להנמיך את חום התנור ל - 150 מעלות.

המנה המוכנה היא צבעונית ומעוררת תיאבון.

 

 

 

 

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי