הגיל השלישי
  הדור השלישי >> פשטידת תרד לפסח

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

פשטידת תרד לפסח

למרות מרכיב המצה, הפשטידה היא נהדרת וטעימה ואצלנו היא מתכון קבוע לימי החג.

החומרים

6 מצות
1 ק"ג תרד טרי או קפוא
1/3 כוס שמן זית
פרומעז 200 גר
5 ביצים
מלח, פלפל
אגוז מוסקט

אופן ההכנה

שוברים את המצה לחתיכות גדולות ומשרים במים. אחרי כמה דקות שופכים את המים וסוחטים את המצות.
בסיר מחממים מעט שמן (כ 3-4 כפות) מוסיפים את התרד ומבשלים את התרד עד שהוא מתרכך מקררים קצת, מסננים ומוסיפים לקערת המצות.
פורסים 6 פרוסות מהגבינה ואת השאר מפוררים ומוסיפים לקערה יחד עם הביצים והתבלינים.
את התערובת יוצקים לתבנית משומנת עגולה (קוטר 25 ס"מ) או מרובעת (25/25 ס"מ). מעל התערובת מניחים את פרוסות הגבינה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 45 דקות.

 

 

 

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי