הגיל השלישי
  הדור השלישי >> כללים לקנית בשר ואחסונו

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

בשר על האש
טיפים לקנית ואחסון בשר

 יום העצמאות הפך לחג של חגיגת בשר. החגיגה מתחילה בפסח עד ל"ג בעומר שהשיא הוא ביום העצמאות אז צורך הישראלי בשר פי 1.6 מהצריכה הממוצעת. כחלק מהחגיגה הבאנו לכם כמה כללים בקניה נכונה ובאחסון בשר.

קניה

  1. רכשו בשר במקומות מפוקחים
  2. קנו בשר עם תווית וחותמת
  3. יש לבחון את צבע הבשר, לבשר מופשר יש צבע יותר אנמי. 
  4. יש להקפיד שהבשר והעוף לא יהיו דבקים למגע כי אז הבשר מקולקל.
  5. נתחי הבשר דומים במראה לשיש ואינם מבריקים (נתחים מבריקים הם סימן לתוספים כימיים)
  6. אסור שהשוליים יהיו כהים כי זה מעיד על התיבשות הנתח.
  7. בשר בקר הוא בעל תכנות אלסטיות, אם לוחצים עליו הוא יחזור למצבו הטבעי

אחסון

  1. יש לאחסן את נתח הבשר, מיד לאחר רכישתו, במקרר בתא הקר ביותר
  2. כדאח לשים את הבשר שבושל במקרר בעודו חם כי הטמפרטורה המועדפת על חיידקים היא 40 מעלות.
  3. בשר טחון מתקלקל מהר יותר מנתחי בשר שלמים. לחיידקים יש מרחב מחייה גדול יותר בחתיכות קטנות היוצרות שטח פנים גדול יותר לבשר.
  4. הקפאת בשר שכבר בושל עוצרת את פעולת האנזימים המוביה ליצירת החיידקים.
  5. משך זמן האחסון של בשר שבושל במקפיא קצר יותר מבשר שלא בושל.
  6. בשר שהוקפא יופשר יום לפני הבישול במקרר בכלי שיקלוט את מעט נוזלי ההפשרה. אין להפשיר בשר בטמפרטורת החדר.
  7. בשר המפושר במיקרוגל יבושל מיד.
  8. אין להקפיא שנית בשר שהופשר.

חג שמח ומנגול מוצלח וטעים.

 

 

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי