הגיל השלישי
  הדור השלישי >> כבישת זיתים

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 

כבישת זיתים

את יתרונותיו של שמן הזית אנחנו שומעים שוב ושוב, הפעם החלטנו להתרכז דווקא בזית עצמו. יש דרכים רבות לכבישת זיתים בדרך כלל על פי הסוג והטעם.

 

מתי כובשים זיתים?

הזמן הטוב ביותר לבצע מסיק הוא כאשר הזיתים משנים את צבעם מירוק לירוק צהוב עם נקודות לבנות, אפשר לבדוק אם בלחיצה הגלעין משתחרר בקלות.

אנחנו מדברים על זיתים ירוקים.

את הזיתים כובשים שמים או מחורצים. חריצת הזיתים מפחיתה ממרירותם, חורצים את הזיתים לפני ההשריה במים..

התהליך:

משרים את הזיתים במים. במשך שבוע שלם מחליפים יום יום את המים.

מכינים את מי ההשריה:

על כל ליטר מים מוסיפים 100 גרם מלח. כדי לבדוק אם המליחות היא בדרגה הנכונה, קחו ביצה לא מבושלת והניחו במים אם היא צפה, דרגת המליחות נכונה.

מכינים מספר צנצנות עדיף מזכוכית שיש להן סגירה די אטומה.

מכניסים את הזיתים לצנצנת כך שימלאו את הצנצנת אבל לא דחוסים מדי.

מוסיפים את מי ההשריה, הזיתים צריכים להיות שקועים בתוך המים אפשר לשים רשת.

אפשר להוסיף בשלב זה לימון  אבל לא להוסיף תבלינים אלא לאחר שהזיתים כבושים. אז אפשר להוסיף פלפל חריף, שום ועוד.

לאחר מספר שבועות טועמים ובודקים אם הזיתים מוכנים, אז אפשר לתבל.

 

איכלו בתיאבון !!!

 

 

 






 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי