הגיל השלישי
  הדור השלישי >> איך לבחור שמן זית

הגעת לגיל שמותר ...להנות מהחיים! הצטרף אלינו

 
איך לבחור שמן זית

כיצד לבחור שמן זית

קורה לפעמים שאתה עומד מול מדף שמן הזית בסופר ותוהה, איזה שמן זית לקחת? מה ההבדל בין שמן כתית? לשמן זית טהור? לשמן זית מזוכך? מה איכותי יותר? ועוד ועוד שאלות. החלטנו לנסות ולהבין, נתחיל בהסבר על המינוחים השונים ואז נבין הכל.

מילון המונחים:

שמן זית כתית - שמן זית שהופק באמצעות דחיסה והידוק של הזיתים. 

כבישה קרה - בזמן הפקת השמן הוא לא התחמם מעבר ל - 35 מעלות, חימום גבוה יותר מאפשר הפקת כמויות גבוהות יותר של שמן, אך החימום פוגם באיכות.

דרגות איכות - דרגות האיכות נקבעות על פי מידת החומציות של השמן. ככל שהחומציות נמוכה יותר איכות השמן גבוהה יותר.

EXTRA VIRGINE - שמן בעל חומציות של 1% הוא האיכותי ביותר.

FINE VIRGINE - שמן זית בעל חומציות של עד 2%.

REGULAR - שמן זית בעל חומציות של עד 3.3%.

שמן זית זך או מזוכך - שמן זית שעבר "השבחה" להורדת החומציות ושיפור טעמים. ה"השבחה" מורידה מאיכותו.

שמן זית טהור - שמן זית שלא עורבב עם שמן צמחי אחר כמו סויה, למשל.

טעם וצבע - צבע השמן וצבעו מושפעים מסוגי הזית מהם הופקו, אזור גיאוגרפי וזמן המסיק. אין להם השפעה על איכות השמן.

צלילות - שמן צלול הוא שמן שסיננו אותו, הצלילות אינה משפיעה על איכות שמן.היא משפיעה על הטעם, כשהשמן אינו צלול ויש בו חלקי זיתים שלא סוננו טעמו מריר יותר..

 ערבוב השמן - חשוב להקפיד !!! לא לערבב שמן זית בשמן צימחי אחר, כמו סויה. אין בעיה בעירבוב כמה סוגים של שמן זית. עירבוב השמנים נעשה כדי לתת טעם מיוחד. העירבוב לא פוגם באיכות.

בישראל מועצת הזיתים מקפידה בסטנדטים שלה ונותנת תווי איכות בהתאם. כדאי לוודא  שהתווית נמצאת.

לבדיקה ביתית של איכות השמן אפשר לבדוק שבזמן חימום השמן הוא לא מעלה עשן ולא מבעבע, ועוד - שמן זית איכותי נקרש  ב - 4 מעלות. שימו במקרר שמן ובידקו.

 

 

 


הוסף תגובה





כל הזכויות שמורות לאתר הדור השלישי